â–º Citrus

 

Citrus ( Gul )

 

Citrus fintes i to farver, gul & rød. Den gule citrus var den første og betegnes ofte bare som citrus. Den røde citrus kaldes Red Citrus, som jo på dansk betyder rød citrus.

Citrus unger bliver altid klækket med en kedelig grålig farve og ligner mest af alt en alm. skægagame unge. Men for hvert hamskifte de har, ryger der lidt og lidt mere mørk farve pigment af med hammet, og den gule farve vil blive mere og mere synlig,  indtil de har nået voksen alderen.

 

      

Gul Citrus Leatherback                                            Gul Citrus Leatherback

 

Som teenager skifter gul citrus farve til en mærkelig nærmest limegrøn farve og senere til en flot gul intens farve som oftes har blå/lila striber langs siden af ryggen. Disse blå/lilla striber kaldes for blå barer.

 

 

 Gul Citrus Leatherback                                            Gul Citrus Leatherback

 

Citrus kan være svære at få ind i sit avls projekt, da det ikke er sikkert at selv om man krydser to citrus, at en enste af ungerne bliver citrus. Citrus er selektiv avl så man kan ikke regne ud hvad afkommet af en kommende parring vil blive.

 

 

 

Citrus ( Red )

Den røde citrus klækker med lidt mere farve end den gule. Men ellers udvikler sig næsten på samme måde som den gule, men med rød farve i stedet for gul, dog har den mindre synlige eller slet ingen blå/lilla barer. Og den røde farve viser sig tidligere i forløbet i hamskiftene end den gule citrus farve.

 

 

 

Red Citrus Baby                                               Red Citrus young

 

 

   

Red Citrus                                                            Red Citrus  

 

Nogle udvikler en mere dyb citrus farve end andre. Citrus kan variere meget. Men citrus er altid en meget intens farve. Citrus er arveligt men det ikke sikkert at alle ungerne bliver citrus eller måske avler slet ingen af ungerne i et kuld det. Og derfor kan man ikke bare kalde alle ungerne for citrus, men må vente til 3 eller 4 ham skifte og se hvem som udvikler citrus farven. Citrus kuld bliver aldrig ens selv man krydser forældre dyrene flere gange.