~ Parring & Drægtighed

 

 

 

â–º Selve Parringen foregår ved at hannen bider sig fast i nakken på hunnen og skubber hendes hale til side således at deres kloarker er ud for hinanden, og så kommer der en lyserød snegle agtig ting ud af hannens kloark (penis) som han så støder ind i hunnens kloark/gatten og efterlader en klump sæd inden i hende. Selve parringen kan være ret voldsom, og virke meget brutal på hunnen. Men sådan foregår dette.

Hvis din hun agame er overvægtig er det ikke en god ide at lade hende bliver parret, fordi at æggene og fedtet vil presse så meget på lungerne at de ikke kan trække vejret.

 

 

 

 Sådan ser en Parring ud

 

â–º Fra en vellykket parring til at din hun agame vælger at ligge sine æg, går der typisk 21 dage. Der kan gå op til længere tid, men 21 dage er ca gennemsnittet som de går med æg. Hvis du benytter vægt skemaet her hos Ghost Dragons, vil du bemærke at din hun agame ca tager 100 gram på under graviditeten. Når hun er ca halvt igemmen eller lidt længere i forløbet, vil du kunne mærke æggene i maven på hende. Hvis du kender din hun agames adfærd vil du kunne bemærke ændringer i hendes adfærd eks. at hun vil begynde at lave " langsomme armbøjninger" denne langsomme bevægelse laver de kun når de er med æg.

 

â–º Husk at når din hun er blevet gravid, vil det være en rigtig gode ide, at hun får lov at gå alene, så hun ikke bliver så stresset. Hun vil begynde at grave i sandet og virke urolig og sandsynligvis ikke indtage mad et par dage før æglægningen. Nogle hunner er så rastløse at de endevender hele terrariet. Husk at give hende nok sand at grave i.

 

 

â–º Imens din hun agame er gravid, vil hun være mere sulten end normalt. Og hun tilbringer også lidt mere tid under varme pladsen. Tit kan man se hende sidde med åben mund, og måske virker det som om at hun trækker vejret tungere end normalt. Æggene fylder godt i din hun agames mave, derfor kan de præsse lidt på lungerne,  derfor vælger hun at sidde mere med åben mund under sin sidste del af sin gravilitet. Hun skal have godt med kalk meget gerne i form af sepia skal.

 

     

 Boks med fugtig sand som man kan tilbyde hunnen at grave/lægge sine æg i.

 

 

â–º En god ide vil være at give hende en stor boks, og så fylder man fugtigt sand eller fugtig vermiculite i boksen. Man kan også bare fugte en del af hendes terrarie og hun vil sandsynligvis vælge at ligge sine æg i den fugtige del. Husk at din hun agame sikket nok vælger at ligge sine æg om aftenen/natten, hvis du opdager hende i selve ægligningen så lad være og tænd lyset i terrariet eller lyse hende i hovedet med en lomme lygte. Du må gerne kigge på, men meget forstigtig da du ik vil stresse hende og forstyre hende imens. Når hun begynder at dække æggene til med sandet er hun færdig med at ligge sine æg. 

 

 

En hun som er ved at ligge sine æg i boksen

 

 

â–º Vælger du at udruge æggene, så husk at tjekke mulighederne for at afsætte/sælge dine unger til dyrehandleren eller private personer.  

 

 

 

     

Hunnen har lagt æggene i det fugtige sand i boksen. ( Billed tv )

Æggene bliver forsigtet lagt over i en kasse med fugtig vermiculite, uden at vende på dem. Kassen som skal ind i rugemaskinen her efter. ( Billed th )

 

 

â–º Ønskes der ikke æg/unger, så smid æggene ud kort efter de er lagt, eller giv dem til nogle som har en rugemaskine,  som gerne vil have dem og tage sig af dem. Det er bedre ikke at udruge æggene eller give dem væk, end at brænde inde med 20 skægagame unger som ingen vil købe eller have. Og det tager hårdt på din hun agame at gå med æg.