~ Nyklækkede Unger

  

 


 

 

 

 

â–º Nu da Ungerne er kommet ud af ægget må de gerne blive i rugemaskinen et døgns tid, så de kan suge blommesækken ind. Den vil dog tørre ind og falde af efter et par dage, hvis den ikke er væk efter et døgn extra i rugemaskinen. De små unger skal have deres eget terrarie, de kan ikke gå med forældre dyrene. Sæt dem ind i det forvarmede terrarie, så de kan blive tørre og dejlig varme, og nyde godt af Uv-B lyset.

 

 

    

Ægsæk 5 min gammel              Ægsæk 1 dag gammel              Ægsæk 2 dage gammel

 

 

 

 

â–º En god ide er at lade dem gå på aviser hvis ægsækken ikke er helt væk når de forlader rugemaskinen. Unger som har ægsæk eller hul, ricikere at få sand i hullet i maven imens det lukker sig og dette kan være dødligt. Men når hullet er helt lukket ( ca 3 dage ) så kan de små pus få sand i terrariet.

 

 

â–º Man skal holde unger og forældere adskilt så forældrene ikke kommer til at æde deres afkom, da ungerne er betydeligt mindre end forælderene. Ungerne skal have samme terrarie vilkår, som de voksne agamer med hensyn på temp. og lys osv, de kan dog bruge betydeligt mindre plads de første par uger i deres liv. 

 

 

Så er der severet

 

 

Nyklækket unge som nyder sit varme terrarie.

 

 

â–º Hav altid deres terrarie klar til dem, du kan regne ud i god tid hvornår du skal til at opvarme unge-terrariet. Du ved at æggene ligger 50-80 dage i maskinen. 

 

 

Denne unge er 24 timer gammel.

 

 

â–º Dine unger vil skifte ham mere ofte end dine voksne dyr, eftersom de vokser hurtigere. Ham er deres "hud" som bliver løst og falder af i flager, der er selvfølgelig dannet en ny hud/ham inden under den gamle. Man kan finde stykker af gammelt ham rundt omkring i terrariet. 

 

â–º Ungerne skal have nogle grene/sten i terrariet som de kan gnubbe sig op ad, hvilket de gør for at løsne det gamle ham. Unger skal have gode klatre muligheder så deres muskler kan bygges op på arme og ben imens de vokser.

 

Hermann er 1½-2 måned gammel på dette billed.

 

 

 â–º Ungerne/Ungdyr må gerne fodres hver dag ( Til at starte med ) Med bitte små foderdyr og grønt, og i takt med at de vokser kan man efter hånden give større og større foderdyr. Der går lidt tid inden de unge dyr vil spise grønt, men det skal nok komme, og det er vigtigt at du begynder at tilbyde dem grønt tidligt. De skal spise noget hver dag, da de er i vokse alderen, og husk at ryst i vitamin og mineral pulveret. Det er også vigtigt at de har adgang til kalk / sepia skal altid, og selvfølgelig det obligatoriske Uv-B lys. Ungerne må godt få lidt vand evt. i bunden af grønt skålen men fjern det igen når de har drukket. Ellers bliver det en bakterie bombe.

 

 

 

â–º Men kan godt have flere unger gående sammen, men der vil altid opstå et naturligt heraki blandt dyrene, ligesom i naturen. Nogle gange napper ungerne hinanden i hale og tæer, det skal man lige være opmærksom på. Giv dem godt med plads og eventuelt flere varme pladser så de ikke alle sidder i en klump for at få varme. Men de vil blive mere ondskabsfulde ved hinanden med alderen, det er også derfor man ikke anbefaler at holde 2 hanner sammen som er blevet kønsmoden, da de sandsynligvis vil slås altid.

 

 

 

Ungerne er 1-3 dage gamle 

 

 

â–º Ønsker du ikke selv at beholde dine unger så husk at tjekke mulighederne for at afsætte/sælge dine unger til dyrehandleren eller private personer inden du vælger at udruge dine unger.

 

 

 

â–º Foder til de ny klækkede vil består af små dyr. Små melorme kan bruges men de er lige store nok, mickro-orme er lang bedre i størrelsen. Eller en lille bitte forkylling er passene størrelse. Karkelakker som er på størrelse med en baby bænkebider er også passende. Du vil opleve at ungerne begynder at jage alt som bevæger sig i terrariet, det kan være meget underholdene at se på.

 

 

 

 

 

â–º Du kan tilbyde de små grønt allerede 5 til 10 dage efter de er klækket, Husk at det skal være bitte små stykker så unger kan gabe over stykkerne. Giv vitamin og mineraler enten på foderdyrene eller på det grønne. Husk også at strø sepia stykker ud i bitte små stykker.