~ Kalk, Vitamin & Mineral

 Sepia Skal - Kalk

(Billede af hele sepia skaller)

 

 

â–º Sepia er det interne skelet af en blæksprutte som hedder Cuttlefish på engelsk. 

Sepia skallen også kaldet Cuttlebone, er fuld af huller og er lavet af calciumcarbonat. Den findes i forskellige størrelser og former alt efter hvilken Cuttlefish art den stammer fra.

 

 

 

 

 

Sepia skallen knækkes i små stykker med saks eller tang og drysses rundt omkring i terrariet, så kan dine agamer gå og små spise det. Eneste ulempe er at når man sier afføring kommer sepiaen med i sien og bliver smidt ud. Men man kan også stille en skål ind i terrariet så tager agamen selv det den har brug for. 

 

 Man kan også pulverisere det og drysse det på salaten.

 

 

 

 

Sepia stykker skal ALTID være at finde i terrariet.

 

 

 

 

Sepia skal er vigtig for dine skægagamer. 

Kan købes hos dyre handlere. Ellers søg på nettet under "cuttlebone"  

 

 

 


 

 

 

Vitaminer 

 

 

 â–º Vitamin

Der fintes efter hånden et utal af forskellige reptil vitaminer på markedet. Og doseringen er meget forskellig fra mærke til mærke alt afhæning hvad der er i produktet. Husk at Vitaminer har en udløbningsdato, og kan blive for gammelt. Benyt aldrig Vitaminer som er udløbet. 

 

 


 

 Mineral 

 

 

â–º Mineral pulver giver de livsnødvendige mineraler og vitaminer til dine dyr. Vær opmærksom på at der fintes typer af mineral som er blandet op med kalk eller vitamin, dette skal man tage højde for når man dosere. Ryst levende foderdyr i pulveret kort før fodring. Mineraler er jo naturlige og har som så ikke en udløbningsdato men det er som real blandet op med noget derfor har det faktisk en udløbningsdato, og kan blive for gammelt. Benyt aldrig Mineraler som er udløbet.