~ Bundlag

 

â–º Skægagamers sunde appetit giver naturligvis en del afføring, og bundlaget skal derfor jævnligt skiftes, og terrariet skal gøres rent. Brug en si til at si afføringen fra bundlaget, på denne måde kan man nemt rengøre hver eneste dag.

 

 

 Her ses ZooMed Repti Sand Scooper.

 

Hvis du sier afføringen fra sandet hver dag så lugter det heller ikke så meget. Smid ikke afføringen direkte i skraldespanden, pak det i en frysepose og lav en knude før du smider det i skraldespanden så minimerer du lugt gener. Hunde lorte poser er billige og perfekte i størrelsen.

 

 

â–º Deres afføring lugter til dels grimt, da de spiser foderdyr & grønt. De dyr som spiser foderdyr vil altid efterlade en mere ildelugtende afføring end eks. dyr som udelukket lever af planter. Men som tidligere nævnt - hvis du rengører ofte så betyder dette intet.

 

 

 

 â–º Sand, 25 kilo varmebehandlet kvarts sand fungere udemærket, og koster næsten ingenting.

 

 Man kan bruge avispapir til ungerne de første par dage men det holder ikke på varmen. Vi bruger selv sand.

 

 

 Udstillings sand i flotte farver.

 

Man kan få alt muligt flot farvet sand hos dyrehandleren og terrarie butikker, og det kan som så godt bruges. Problemet med denne slags sand er at det er for fint og kan sætte sig i dyrenes øre, øjne og næsebor. Og det støver rigtig meget i terrariet. Vi fraråder det til dagligt men kun til messe display og lign.