~ Anatomi

  

 

Her kan du se hvordan en skægagame har sine organer placeret i kroppen

Tegningen er af en han Skægagame.

 

 

 - Han skægagame - 

 

 

 


â–º Skægagamer hører til de koldblodede dyr, der regulerer deres kropstemperatur via solens varmestråler, luftens temperatur samt absorbering af varme fra overflader så som jorden, klipper og sten.

 

â–º En skægagame der gerne vil hæve sin egen kropstemperatur, vil gøre sin krop så stor og flad som overhovedet muligt, den vil ligge sig direkte under varmepæren, samt ændre farve til en mørkere grå-sort farve. Fordi solen altid varmer mørke/sorte farver mere end lyse farver.

 

â–º Hvis skægagamen vil sænke sin kroptemperatur vil den opsøge et skyggefuldt område i terrariets kølige ende, gøre sit kropsareal så lille som muligt og ændre farve til en meget lys sandfarvet/beige farve. Den vælger den lyse farve da solen ikke varmer nær så meget på lyst som på de mørke farver.

 

â–º Skægagamer fungerer optimalt, når kroppen har opnået en vis temperatur. Før dette er øglen meget langsom i sine bevægelser, og den er ikke i stand til at fordøje føde eller optage næring.

 

â–º Skægagames hjerte sidder hverken i højre eller venstre side men i midten. Hjertet er løst ophængt i blodåre og væv og vil, hvis dyret placeres på siden, hænge ned mod den nederste side.

 

 

 

 

 

 Røgenbillede af en gravid skægagame, man kan se at æggene fylder godt i hele maven og bugen. Dette billede er taget et par dage før æggene bliv lagt.