~ Terrarie

Byg dit eget terrarium af træ.

 


 

 

Du skal bruge følgene :

 

 Ã¢â€“º Duka Ventilation Riste kan købes i Silvan Byggemarked.

 

â–º Lampe med keramisk fatning. Vi bruger blandt andet exo terra glow lamper, som kan købes hos dyrehandlere eller online. Findes i Small, Medium & Large. Du kan også lave din egen primitive og billigere udgave af en lampe se HER. 

â–º  De lister som holder glasset  kaldes skyde lister eller E lister, eller E-skyde lister. Listerne kan fås i 4mm & 6mm - efter eget tykkelsen på det glas du skal bestille. Vi benytter selv 4mm lister og 4 mm glas, tykkere glas er ikke nødvendigt til skægagamer.

Bemærk at de købes som en over og en under liste eller et sæt. Den ene E-skyde liste er højere/tykkere end den anden. De kan købes online eller, hos div. dyrehandlere. Er oftest billigere på en terrarie messe. E-Skyde listerne kan limes på med akvarie silikone eller en lidt billigere løsning er acryl fugemasse.

 

 

 

â–º Lys-armaturet kan købes billigt bl.a. i Haraldnyborg, som enkelt armetur eller dobbelt. En god ide at at indstallere armaturet som noget af det første efter du har samlet dit terrarie, sådan at du får et godt arbejds lys, eks. hvis du skal igang med en baggrund.

 

 

 Alt det elektriske kan bl.a. købes billigt i harald nyborg. 

 

 ...................................................................................

Når der skal bestilles træ så husk da på at inder målene er

anderledes and yder målene alt efter tykkelsen på træet.

 ....................................................................................

 

 

 


 

 

 

Træet skal saves og hullerne bores.

Forslag til kop-bor 62mm som passer til Silvan´s DUKA Ventilation riste.

Skal der efterfølgende bygges baggrund er det en god ide at vælge at lave ventilations ristene i siderne eller i øverste pynte liste istedet. Lav aldrig udluftningen for tæt på bunden da sandet løber ud.

 

 

 

 

 

Det hele samles med skruer.
Der bores 2 huller i bagvæggen øverst i ventre/højre hjørne til ledninger.

Lakeres og evt. males efter ønske.

 Indsæt ventilations ristene med acryl fugemasse eller akvarie silikone. Bare en lille smule. Fug eventuelt langt kanterne inde i terrariet.

 

 

 

 

 

 

 

Lys-armaturet installeres og hænges op med skruer. 

Så hives ledningen igennem det ene hul i bagvæggen.

 

BEMÆRK: At armaturet skal hænge lige inde bag pyntelisten så den er skjult og ikke generer i øjnene på mennesket.


Så sættes en samlemuffe  på for at forbinde med en ny ledning. Han-stik sættes i enden af ledningen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lampen hænges op i den ene ende af terrariet.

Ledningen hives igennem det andet hul i bagvæggen og så sættes en
samlemuffe  på for at forbinde med en ny ledning.
Han-stik sættes i enden af ledningen.

 

 

 

 

 

 

E-skyde listerne limes fast med Acryl fugemasse eller akvarie silikone og evt. "pynte" lister sættes på lodret for at give et pænere look. Men det er kun de vandrette skydelister som er nødvendige.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Højden af glasset:

Mål op til glasset & bestil det hos din glarmester. Man måler lettest med et måle bånd, man sætter målebåndet "op" i den øverste E-skyde liste (den højeste/tykkelse) hold målebåndet helt strækt ud. Der hvor den nederste E-skyde liste starter. Mål fra toppen af den nederste E-skyde liste. Er det mål glasset skal være i højden. - Se billed

 

Breden af glasset :

Mål længden af de vandrette E-skyde lister, halver dette mål og plus så med 2,5 cm. Dette er fordi glasset skal gå et stykke ind over hinanden når terrariet er lukket. Bestil to af disse stykker glas. Bed glarmesteren om at "slibe" hjørnerne så du ikke skærer dig men hjørnerne må IKKE slibes runde da de så ikke kan køre i skydelisten.

 

 

 

 

GLASSET PASSER IKKE? Det er for stort!

Hvis dit glas er for højt til at komme ind i E-listerne så kan du slipe forsigtigt med sandpapir på din nedre E-liste.. Slip lidt a gangen og prøv undervejs at prøve med glasset.

 

 

GLASSET PASSER IKKE? Det er for lille!

Hvis dit glas er for lille så er der 2 ting du kan gøre... et er at bestille nyt glas hos glarmesteren ELLER du kan hive dine E-lister af igen og fjerne alt akrylfugemassen og starte forfra. Lim dem på igen og brug måske lidt mere fugemasse denne gang, så listen kommer lidt længere ned og glasset kommer til at passe. (Glasset må ikke sidde i mens E-listerne tørrer) Denne procces er svær at udføre og skal måske gøres om en del gange for at det kommer til at passe. Men det er ikke umuligt, vi har prøvet det et par gange efterhånden.