~ Rugemaksine

*  En flamingokasse af rimelig størrelse
*  Et akvarievarmelegeme med termostat
*  Et digital termometer
*  En plastkasse/madkasse
*  Et par fliser
*  Et stykke glas eller plexi-glas.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Glas-pladen/plexiglas pladen placeres på skrå i toppen af flamingokassen i en vinkel på midst 30 grader. Sådan at alt kondensvand løber ned langs glaspladen i stedet for at dryppe direkte ned fra låget.
 
 
I bunden af flamingokassen ligges en flise eller to. Der fyldes vand i flamingokassen. Vandet fyldes i til lige før de dækker fliserne. Vandet ska nok være omkring 27-28 grader. Det er lidt svært, men sæt et termometer ned i flamingokassen ( ikke ned i vandet) og lav en del test prøvninger, det er ik sikkert at varme legemet lige afgiver de grader som står på varme legemet. Og husk det skal være et akvarie varmelegeme. Sæt også et hygrometer ned så du kan måle luft fugtigheden.
 
 
I plastkassen/madkassen borer man små huler 1 cm over bunden. Denne fyldes med et bundlag med vercumlite. Hullerne bores så æggene får lidt luft.
 
 
Plastkassen/madkassen sættes ned på fliserne, som er i bunden af flamingo kassen. Op over er glaspladen, som står på bunden eller er fastgjordt i siden af flamingokassen og hviler op af den modsatte side. Vælg en plastboks som er så høj i i siderne at dine nyklækkede agame unger ik kan komme ud af den og ned i vandet og drukne.
 
 
Varmelegemet ligges i vandet og tændes. Test kassen nu, find den rette indstilling på akvarievarmelegement, så kassen er klar når æggene kommer. Det allervigtiste er at temperaturen og luft fugtigheden er konstant og at glaspladen står skrå, så der ikke kan dryppe vand på æggene fordi så mugner de.
 
 
~ Husk at sætte låget på din nye rugekasse.. Men æggene skal have frisk luft engang imellem, så tag låget af og giv luft 2-3 gange om ugen i et par minutter. Ellers vil rugemaskinen ikke fungere som den skal, og æggene vil ikke udvikles, og de vil mugne og rådne. Husk også ikke at sætte rugekassen direkte på gulvet, da der kan være fodkoldt fra tid til anden, heller ikke op af et åben vindue eller den stil. Find et godt solidt sted til den.
 
 
 
-   Rigtig god fornøjelse  -