~ Baggrund

 Dette er opskriften på hvordan vi bygger vores baggrunde


 

 

- Step 1 -

Indkøbslisten

Alfix, akrylfugemasse, flamingo, pensler, lak, Maling, Fugepistol & kniv.

 

 

 

Til malingen kan man købe små bøtter med farveprøver, af vandbaseret maling, til grundfarven (mindre terrarier) da dette er billigere.  Køb den ønskede grundfarve, plus en sort og en hvid farveprøve, til at lave lys/mørke effekter på grundfarven til sidst.

 

Flamingo kan købes i diverse byggemarkeder. I forskellige tykkelser og størrelser

 

Lakken er efter eget valg, mat eller skinnende bare det er vandbaseret. Idet det ikke må gå af ved rengøring med vand.  Gulv lak fungere udemærket. Har man valgt en maling som ikke går af med vand, kan man vælge ikke at lakkere baggrunden. men det er anbefalet at lakere. Så man virkelig rengøre mine baggrunde 100% og man skal huske på at alfix ikke er vandafvisende! så vil klart anbefale at man lakkere 1-2 gange.

 

 

 

 

- Step 2 -

Beskær flamingoen.

 

Skær flamingoen med en kniv, i klippe/sten ligende former, eventuelt med små udsatse/hylder så dyrene kan få små sidde pladser i selve baggrunden. Skær små stykker som er halv runde, altså helt flade på den ene side og beskåret lidt kantede på den anden i rimelig runde former.

 

 

 

Brug akrylfugemassen som lim, og limer direkte de halv runde "sten" du har udskåret af flamingoen. Start med de lidt større udsatser/hylder. Tag højde for hvor varme lampen skal sidde i terrariet, så du ikke laver udsatser/hylder i det hjørne varmelampen/pæren er. Det vil være upraktis for dine dyr og se dumt ud. Husk når du laver baggrunden også at udfylde siderne samt loftet med baggrund, dette giver et flot look.

 

 

 

Ophæng til planter. Brug to ringe fra en kæde således at hænge planter kan hænge i en af ringene, og så kan du flytte dem rundt som det passer dig og de kan skiftes ud efter behov. Alm. kroge kan også bruges, bare dit dyr ikke kan hænge fast. Husk ikke at lave flamingoen helt ned til bunden! Stop i god tid fra bunden af terrariet da foderdyr, især melorme er mestre i at gnave sig vej ind i baggrunden. Så stop et godt stykke over bunden, således at ormene ikke kan nå op til baggrunden.

 

 

 

 

- Step 3 - 

Akrylfugemassen

 

Har du for mange dybe huller imellem dine flamingo "sten" kan du udfylde med akrylfugemassen. Nu skal baggrunden/akrylen tørre 24 timer og så er du klar til næste trin.

 

 

 

 

- Step 4 -

Påfør Alfixen

Vi bruger Alfix Normalfix fra byggemarkeder.

5Kg. Koster ca. 50kr & man kan få poser helt optil 25Kg.

Vi plejer ca. at bruge 2 poser a 5Kg. - Afhænger selvfølgelig af terrariets størrelse

 

 

Alfixen skal blandes med vand, så det er en tyk grød. Den skal være rimelig fast. Kommer der for meget vand i blandingen så vent.. Jo længere alfixen står og trækker jo tykkere bliver den. Mens du arbejder med dit terrarie og påførelsen af alfixen skal der måske en lille smule vand i alfixen undervejs.

Påfør alfixen med en rund pensel. Det er ikke som at male da alfixen er meget tyk! Alfixen er ikke som lim, den hæfter ikke direkte på flamingoen, det skal man arbejde med.

 

 

 

 

 

- Step 5 -

Alfixen anden og trejde gang

 

Gentag processen med alfixen anden og trejde gang. Men husk at lade alfixen tørre (eller ihvertfald overflade tørre) inden det næste lag påføres. Baggrunden skal være STEN hård i sidste ende. 

Tip : Vend også terrariet på hovedet og siden. så du kan se alle hullerne ordenligt. Hvis man laver det om aftenen er det en god ide at lyse med en lommelygte for at se hvor der er huller.

Da du ikke har lavet baggrunden helt ned til bunden, kan man så duppe alfix der hvor flamingoen ikke nåede helt ned til bunden. Det givet lidt struktur og en flot helhed. Giv mere alfix på de steder du ved at du vil komme til at rengøre meget.

 

 

 

- Step 6 -

Malingen

 

 

Mal med en pensel, mal -baggrunden, begge sider og eventuelt loftet også. Det giver et flot relsultet. Mal 2 gange for at dække alt ordenligt. Når grundfarven er tør kan du påføre den sorte maling til effekt. Tag en tør pensel, dyb i den sorte maling og tør så farven af i en avis, først når penslen næsten ikke angiver farve mere kan du begynde at lige så stille og meget forsigtigt trække penslen over baggrunden, det ser ikke ud af meget til at starte med men det bliver flot i den sidste ende. Samme proces gentages med en hvid farve rundt omkring. Lad det tørre.

 

 

 

 

- Step 7 -

Lakering

 

Vi bruger selv skibslak.

 

Vælg mat eller klar lak. Påfører med en pensel over det hele, også bunden. Men ikke for tykt lag. så hellere lakere 2 gange. Lakken gør at baggrunden ikke tager imod fugt og vand så let. Og at overfladen bliver forholdsvis vandafvisende, så du rigtigt kan rengøre din baggrund. Desværre bliver baggrunden lidt skinnende i looket, men lakken er nødvendig for at kunne rengøre 100% ellers ville din baggrund bare suge tis/lort/vand/fugt til sig. Og det ville begynde at lugte rimelig hurtigt, og se grimt ud. lakkerer  baggrunden 1-2 gange. Brug ikke spray lak da nogle mærker ædser/æder de steder hvor alfixen er lidt tynd  -flamingoen kan smelte på grund af spraylakken.

Bemærk: Skibslak stinker, husk at åbene dine vinduer - eller lakkerer det udenfor hvis muligt. Det er ikke så sjovt eller sundt, at ligge og sove i lak lugt..

 

 

 

 

- Step 8 - 

Gemmenluft

 

Lad dit terrarie lufte godt ud. Maling & lak lugter en del og det har dine dyr bestemt ikke godt af. Så vent med at putte grene og planter og bundlag den slags ind i terrariet da de måske vil optage lugt til sig. Hvis man har mulighed for at terrariet kan stå ude eller i et rum med åben vindue ville dette være en rigtig god ide. Når dit terrarie er gennem-luftet godt og grundigt er det klar til brug. Det kan godt tage lang tid før alt lugt er væk alt afhængig af maling og lak variant.

 

 

 

 

 Rigtig god fornøjelse